A BLACKBIRD CÉLJA

A Blackbird 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy olyan eszközöket és tudást adjak mások kezébe, amelyek segítenek egy kreatívabb és tudatosabb élet kialakításában.

Kreatív és tudatos élet alatt egy olyan életre gondolok, ami szervezettebb, fejlődés-orientált, lélek-táplálóbb, játékosabb és inspirálóbb.

Egy olyanra, amelyben gondoskodsz magadról és tudod is, hogy hogyan tedd azt.

Egy olyanra, amelyben van hely és mód a kreatív (ön)kifejezésre.

KIKNEK ÍROM?

Ez a blog a nagyszívűeknek szól. Azoknak, akiket hajt a szenvedély, hogy jobbá tegyék az életüket, másokét és a világot is.

Azoknak, akiket szeretnek folyamatosan új dolgokat tanulni és tágítani látókörük horizontját.

Azoknak, akik hisznek abban, hogy mindig van hová fejlődni.

ÚTMUTATÓ

A blog két fő (összefüggő) szekcióból áll: a Kreatív Életben tippeket osztok meg, hogy hogyan alakítsunk ki egy kreatívabb életet, illetve azt támogató szokásokat.

Tudatos Életben kivesézünk mindent, ami önfejlesztés: a meditálástól kezdve, időbeosztáson át, a produktivitásig. Ebben a szekcióban találtok könyv és podcast ajánlókat is.

Újdonságként pedig ezentúl környezettudatos tippeket is találtok majd itt a Zero Waste kategóriában, ugyanis egyre inkább igyekszem hulladékmentesen és környezetbarátabban élni. Szeretném megosztani Veletek ezt a folyamatot, illetve megmutatni (és remélhetőleg inspirálni), hogy így is lehet élni. 🙂

Az Utazz velem szekcióban az utazásaimról számolok be, illetve hamarosan indul a #madeiranapló széria, amiben a Madeira szigetén töltött 5 hónapomat fogom dokumentálni.

Ha jobban meg akarsz ismerni, keresd a Tükörtartó szekciót, ahol őszintén írok az érzéseimről és a velem való történésekről.

AKI A BLOG MÖGÖTT VAN

Csank Veronika vagyok, Felvidéken élek, a blogot pedig 2015-ben indítottam a 20. születésnapomon. Az írás a legnagyobb szenvedélyem: a szavak embere vagyok, de nem éppen a kimondott szavaké, hanem sokkal inkább a leírtaké.

Felfedező vagyok. Végtelenül kíváncsi. Introvertált.

Imádok felfedezni és kipróbálni olyan módszereket, szokásokat és trükköket, amelyekkel jobbá, gazdagabbá és szervezettebbé tehetem az életem.

Túlgondolkodásban aranyérmes vagyok, de igyekszem kiiktatni ezt a sportágat az életemből.

Imádok új dolgokat tanulni és folyamatosan képezni magam.

Szeretek meditálni.

Kiírni magamból mindent.

Listákat írni.

Inspirálni és segíteni másokat.

Hiszek abban, hogy minden befolyással van mindenre. Hogy semmi sem véletlen.

Hiszek abban, hogy minden nap lehet egy új kezdet — a nap, amikor ezredszerre is újrakezdek, újradefiniálok valamit. Ez nem gáz. Ez igyekezet. Nincs versengés, csak saját magam legjobb verziója akarok lenni. Csak a tegnapi önmagamnál akarok jobb lenni.

MINI-PORTRÉ

Szelíd vagyok. És vad. Jó. És rossz. Túl sok világ vagyok egy testbe szorítva. Néha lázadó vagyok. Néha szófogadó. Néha betartom a szabályokat, néha nem. Néha spontán vagyok, néha minden percem előre betervezem. A legnagyobb paradox vagyok, amit ismerek. Néha imádok nő lenni, néha utálok. Néha kemény vagyok, néha túl érzékeny. Néha punkot hallgatok, néha komolyzenét. Néha imádok emberek közt lenni, néha annyira antiszociális vagyok, hogy legbelül azt kívánom: ne szóljon hozzám senki. Néha to-do listák tömkelege vagyok, néha egy káosz. Néha saját magam legjobb tanácsadója, néha saját magam legnagyobb ellensége vagyok.

Örülök, hogy itt vagy! ♥